Zanimivosti

Iz italijanske kuhinje: zloženka z jajčevci

M. S., Maja
18. 9. 2018, 11.01
Posodobljeno: 19. 9. 2018, 08.13
Deli članek:

Številni izzivi, ki nam jih prinaša september - med njimi konec dopustov in začetek šole, za marsikoga tudi novi delovni projekti - terjajo svoj davek. Na vseh koncih nam primanjkuje časa, in čeprav se dobro zavedamo, da »prazna vreča ne stoji pokonci«, velikokrat pozabljamo zaužiti vsaj en polnovreden obrok v dnevu. Kosilo v službi ali zgodnja večerja doma, pripravljena iz kakovostnih sestavin, je zagotovo naložba v naše zdravje. Zato je dobro dan začeti z zajtrkom, si vzeti odmor za kosilo in ob koncu dneva sesti k večerji.

Revija Maja
Zloženka z jajčevci

Zloženka z jajčevci

Sestavine za 4 osebe:
200 g mocarele
250 g rikote
100 g parmezana
2 konzervi pelatov
3 jajčevci
1 bela čebula
bazilika
sol, poper
olivno olje

Preberite tudi: Vložena mešana zelenjava z gobami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Jajčevce narežemo na debelejše rezine in jih popečemo na olivnem olju. Pečene odložimo na kuhinjsko brisačo. Solimo.

2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Popražimo jo na sedmih žlicah olja ter dodamo pelate, baziliko, sol in poper. Kuhljamo vsaj pol ure.

3. Dve žlici omake odmerimo v naoljen pekač in vanj položimo plast jajčevcev. Zalijemo s paradižnikovo omako, potresemo z baziliko in naribanim parmezanom. Dodamo na rezine narezano mocarelo in žlico rikote. Potem sledi spet plast jajčevcev in omake, dokler ne porabimo vseh sestavin.

4. Zloženko zaključimo z omako, mocarelo in parmezanom. Pečemo 45 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.