Zloženka z jajčevci
Sestavine za 4 osebe:
200 g mocarele
250 g rikote
100 g parmezana
2 konzervi pelatov
3 jajčevci
1 bela čebula
bazilika
sol, poper
olivno olje
Preberite tudi: Vložena mešana zelenjava z gobami. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Jajčevce narežemo na debelejše rezine in jih popečemo na olivnem olju. Pečene odložimo na kuhinjsko brisačo. Solimo.
2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Popražimo jo na sedmih žlicah olja ter dodamo pelate, baziliko, sol in poper. Kuhljamo vsaj pol ure.
3. Dve žlici omake odmerimo v naoljen pekač in vanj položimo plast jajčevcev. Zalijemo s paradižnikovo omako, potresemo z baziliko in naribanim parmezanom. Dodamo na rezine narezano mocarelo in žlico rikote. Potem sledi spet plast jajčevcev in omake, dokler ne porabimo vseh sestavin.
4. Zloženko zaključimo z omako, mocarelo in parmezanom. Pečemo 45 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.