Zanimivosti

Za prste obliznit': cesarski praženec s sadno spremljavo

M. S., Maja
17. 9. 2018, 16.01
Deli članek:

Breskve so sadje, ki ga želimo vključiti v številne sladice. Med slednjimi je tudi cesarski praženec. Kako ga pripraviti, izveste v spodnjem prispevku!

Revija Maja
Carski praženec

Cesarski praženec s sadno spremljavo

60 min
640 kalorij

Sestavine za 4 osebe:
4 breskve
4 nektarine
3 žlice masla
40 g rjavega sladkorja
150 g karamelnih bonbonov
100 ml sladke smetane
½ žličke solnega cveta
100 g moke
250 ml mleka
1 strok vanilje
1 žlička nastrgane limonine lupine
4 jajca
100 g puste skute
sol
40 g sladkorja
100 g mandljev v lističih

Preberite tudi: Kosilo v službi: izdatna solata. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Sadje razpolovimo in odstranimo koščice oziroma peške. Premažemo jih z žlico stopljenega masla in potresemo z rjavim sladkorjem. Polovičke z odrezano stranjo položimo na vročo rešetko in pečemo od 6 do 10 minut. Pečeno sadje zavijemo v alufolijo in odložimo na toplo.

2. Karamele stresemo v ponev, zalijemo s smetano in segrevamo, da se bomboni stopijo. Na koncu vmešamo solni cvet.

3. Moko presejemo, dodamo mleko, limonino lupino in sredico vaniljinega stroka. Ločimo beljake od rumenjakov in slednje dodamo testu za praženec. Vmešamo še skuto.

4. Beljak solimo in stepemo v sneg, med mešanjem dodajamo sladkor. Previdno dodamo testu in vlijemo v ponev, v kateri smo razpustili preostalo maslo. Praženec potresemo z mandlji in ponudimo s pečenim sadjem in karamelno omako.