Vložena mešana zelenjava z gobami
Sestavine za 1 kozarček:
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 jajčevec
1 bučka
150 g rjavih šampinjonov
1 rdeča čebula
3 vejice timijana
100 ml olivnega olja
morska sol, poper
3 žlice balzamičnega kisa
Preberite tudi: Zanimive dobrote iz rdeče pese. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Bučko, papriki in jajčevec očistimo in narežemo na grižljajčke. Šampinjone na hitro splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na polovice. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Timijan splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in osmukamo.
2. Pečico segrejemo na 250 stopinj. Timijan stresemo v olje, dodamo sol in poper, zmešamo.
3. Zelenjavo in gobe stresemo v plitek pekač, jo prelijemo z oljem, zmešamo in damo v pečico za 20 minut. Vmes zelenjavo večkrat premešamo.
4. Pekač vzamemo iz pečice, zelenjavo pa pokapljamo z balzamičnim kisom in premešamo.
5. Mešanico gob in zelenjave stresemo v steriliziran kozarček in prilijemo toliko olja, da jo popolnoma prekrije. Zapremo in hranimo v hladilniku.