Zanimivosti

Vložena mešana zelenjava z gobami

M. S., Maja
16. 9. 2018, 16.01
Deli članek:

Mešanica olja in balzamičnega kisa koščke sveže zelenjave in gob v hladilniku ohrani teden dni, da jo imamo vedno pri roki, ko nam prija okusna predjed.

Revija Maja
Vložena zelenjava z gobami

Vložena mešana zelenjava z gobami

Sestavine za 1 kozarček:
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 jajčevec
1 bučka
150 g rjavih šampinjonov
1 rdeča čebula
3 vejice timijana
100 ml olivnega olja
morska sol, poper
3 žlice balzamičnega kisa

Preberite tudi: Zanimive dobrote iz rdeče pese. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Bučko, papriki in jajčevec očistimo in narežemo na grižljajčke. Šampinjone na hitro splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na polovice. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Timijan splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in osmukamo.

2. Pečico segrejemo na 250 stopinj. Timijan stresemo v olje, dodamo sol in poper, zmešamo.

3. Zelenjavo in gobe stresemo v plitek pekač, jo prelijemo z oljem, zmešamo in damo v pečico za 20 minut. Vmes zelenjavo večkrat premešamo.

4. Pekač vzamemo iz pečice, zelenjavo pa pokapljamo z balzamičnim kisom in premešamo.

5. Mešanico gob in zelenjave stresemo v steriliziran kozarček in prilijemo toliko olja, da jo popolnoma prekrije. Zapremo in hranimo v hladilniku.