Izboljšana fižolova solata
Sestavine za 4 osebe:
250 g češnjevih paradižnikov na vejici
1 strok česna
4 žlice olivnega olja
300 g stročjega fižola
1 rdeča čebula
50 g mlade špinače
1 pločevinka čičerike (250 g suhe teže)
100 g sira feta
5 žlic kisa
2 žlici olja
sol, poper
1 žlica gorčice
50 g praženih mandljev
Preberite tudi: Zdravo in okusno! Hladna juha s kozicami. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Paradižnik umijemo in ga, nanizanega na vejico, položimo v pekač. Česen olupimo, sesekljamo, dodamo k paradižniku. Pokapljamo z žlico olivnega olja in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 10 minut.
2. Fižol skuhamo v vreli slani vodi. Vodo odlijemo, fižol splaknemo z mrzlo vodo in jo odcedimo.
3. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Špinačo umijemo in odcedimo. Čičeriko splaknemo z mrzlo vodo. Feto nadrobimo.
4. Za preliv zmešamo kis, olje, sol, poper, gorčico. Po potrebi dodamo vodo. Zmešamo vse sestavine za solato, dodamo preliv, dobro premešamo in nazadnje solato potresemo z mandlji.