Zanimivosti

Tako pripravljene fižolove solate najbrž še niste jedli!

M. S., Maja
9. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Skorajda ni vrtička, na katerem ne bi silil v nebo, tesno privit k fižolovkam. Dobra letina prinaša veliko priložnosti za preskušanje novih receptov in letos se je lahko spet veselimo.

Revija Maja
Fižolova solata

Izboljšana fižolova solata

Sestavine za 4 osebe:
250 g češnjevih paradižnikov na vejici
1 strok česna
4 žlice olivnega olja
300 g stročjega fižola
1 rdeča čebula
50 g mlade špinače
1 pločevinka čičerike (250 g suhe teže)
100 g sira feta
5 žlic kisa
2 žlici olja
sol, poper
1 žlica gorčice
50 g praženih mandljev

Preberite tudi: Zdravo in okusno! Hladna juha s kozicami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Paradižnik umijemo in ga, nanizanega na vejico, položimo v pekač. Česen olupimo, sesekljamo, dodamo k paradižniku. Pokapljamo z žlico olivnega olja in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 10 minut.

2. Fižol skuhamo v vreli slani vodi. Vodo odlijemo, fižol splaknemo z mrzlo vodo in jo odcedimo.

3. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Špinačo umijemo in odcedimo. Čičeriko splaknemo z mrzlo vodo. Feto nadrobimo.

4. Za preliv zmešamo kis, olje, sol, poper, gorčico. Po potrebi dodamo vodo. Zmešamo vse sestavine za solato, dodamo preliv, dobro premešamo in nazadnje solato potresemo z mandlji.