Zanimivosti

Bučkina pita z zelišči za slastno kosilo!

M. S., Maja
11. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Bučke so tista nežna poletna zelenjava, ki se je nikoli ne naveličamo. Tokrat smo zato za vas pripravili recept za slastno bučkino pito.

Arhiv
Bučkina pita

Bučkina pita z zelišči

Sestavine za okrogel pekač (premera 24 cm):
2 bučki
1 šopek peteršilja
½ šopka drobnjaka
250 g kisle smetane
3 jajca
1 ščepec soli
1 ščepec popra
½ bio limone
50 g parmezana
1 zavoj listnatega testa
100 g sira feta

Priprava:

1. Bučki umijemo, osušimo in z rezalnikom za zelenjavo narežemo na dolge trakove. Ostanek na drobno sesekljamo.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Preberite tudi: Tri pekoče omake za vroče meso z žara. Kliknite TUKAJ!

2. Peteršilj osmukamo in sesekljamo, drobnjak sesekljamo. Kislo smetano zmešamo z drobnjakom in peteršiljem, jajci, soljo, poprom in nastrgano limonino lupino ter naribanim parmezanom.

3. Testo položimo v pekač, da sega tudi do roba pekača. Na testo zvrnemo nadev. Trakove bučk zvijemo v rolice in jih pokonci razporedimo v nadev. Na sredino stresemo sesekljane bučke.

4. Feto nadrobimo in potresemo po piti. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 40 minut.

5. Preden pečeno pito postrežemo, počakamo 10 minut, potem jo narežemo na rezine.

Zanimivosti

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne

tek na smuceh
Tek na smučeh

Priljubljena zimska aktivnost, ki požene kri po žilah