Bučkina pita z zelišči
Sestavine za okrogel pekač (premera 24 cm):
2 bučki
1 šopek peteršilja
½ šopka drobnjaka
250 g kisle smetane
3 jajca
1 ščepec soli
1 ščepec popra
½ bio limone
50 g parmezana
1 zavoj listnatega testa
100 g sira feta
Priprava:
1. Bučki umijemo, osušimo in z rezalnikom za zelenjavo narežemo na dolge trakove. Ostanek na drobno sesekljamo.
Preberite tudi: Tri pekoče omake za vroče meso z žara. Kliknite TUKAJ!
2. Peteršilj osmukamo in sesekljamo, drobnjak sesekljamo. Kislo smetano zmešamo z drobnjakom in peteršiljem, jajci, soljo, poprom in nastrgano limonino lupino ter naribanim parmezanom.
3. Testo položimo v pekač, da sega tudi do roba pekača. Na testo zvrnemo nadev. Trakove bučk zvijemo v rolice in jih pokonci razporedimo v nadev. Na sredino stresemo sesekljane bučke.
4. Feto nadrobimo in potresemo po piti. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 40 minut.
5. Preden pečeno pito postrežemo, počakamo 10 minut, potem jo narežemo na rezine.