Zanimivosti

Bučkina pita z zelišči za slastno kosilo!

M. S., Maja
11. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Bučke so tista nežna poletna zelenjava, ki se je nikoli ne naveličamo. Tokrat smo zato za vas pripravili recept za slastno bučkino pito.

Arhiv
Bučkina pita

Bučkina pita z zelišči

Sestavine za okrogel pekač (premera 24 cm):
2 bučki
1 šopek peteršilja
½ šopka drobnjaka
250 g kisle smetane
3 jajca
1 ščepec soli
1 ščepec popra
½ bio limone
50 g parmezana
1 zavoj listnatega testa
100 g sira feta

Priprava:

1. Bučki umijemo, osušimo in z rezalnikom za zelenjavo narežemo na dolge trakove. Ostanek na drobno sesekljamo.

Preberite tudi: Tri pekoče omake za vroče meso z žara. Kliknite TUKAJ!

2. Peteršilj osmukamo in sesekljamo, drobnjak sesekljamo. Kislo smetano zmešamo z drobnjakom in peteršiljem, jajci, soljo, poprom in nastrgano limonino lupino ter naribanim parmezanom.

3. Testo položimo v pekač, da sega tudi do roba pekača. Na testo zvrnemo nadev. Trakove bučk zvijemo v rolice in jih pokonci razporedimo v nadev. Na sredino stresemo sesekljane bučke.

4. Feto nadrobimo in potresemo po piti. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 40 minut.

5. Preden pečeno pito postrežemo, počakamo 10 minut, potem jo narežemo na rezine.