Čokoladna torta brez moke in sladkorja
Da je kuhanje velika strast tekmovalke letošnjega MasterChefa Petre Lorber, ki je morala šov žal zapustiti prva, najbrž ni treba posebej poudarjati. Petra pove, da kuha vsak dan in vsakič znova ustvarja nove jedi, ki so preproste za pripravo, hkrati pa zdrave. »Nikoli se ne držim receptov, vedno kuham po občutku, recepte pa rada tudi prilagajam glede na sestavine, ki jih imam v hladilniku.« Njena najljubša sladica je čokoladna torta iz le dveh sestavin, brez moke in sladkorja, ki jo je nazadnje pripravila partnerju Simonu za rojstni dan.
Sestavine:
11 jajc
600 gramov jedilne čokolade
Preberite tudi: Sočno in slastno! Danes pripravljamo piščanca v omaki. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
Rumenjake ločite od beljakov in jih stepite v gladko maso. Iz beljakov naredite čvrst sneg. Stopljeni čokoladi (Petra je uporabila čokolado iz športne trgovine Maxximum) primešajte rumenjake in narahlo zmešajte dve žlici jajčnih beljakov. Nato dodajte ostanek jajčnega snega. Narahlo ga zmešajte, da se zmes ne sesede. Maso vlijte v tortni model in pecite točno devet minut v predhodno ogreti pečici na 250 stopinj. Ko je pečena, jo pustite počivati trideset minut pri sobni temperaturi. Nato jo dajte čez noč v hladilnik. Ohlajeno nato prelijte s stopljeno jedilno čokolado. Torta zadostuje za približno enajst kosov.
Hranilna vrednost enega kosa
Energijska vrednost: 299 kcal
Maščobe: 25 g
Ogljikovi hidrati: 18 g
Beljakovine: 11 g
Sladkor: 0,3 g