Zanimivosti

Specite sočno pito s pršutom in paradižnikom!

M. S., Maja
25. 7. 2018, 11.01
Deli članek:

Ljudje smo družabna bitja in za mizo, ko je čas za obed, radi sedemo skupaj. Veseli smo, če nam kdo pomaga tudi pri pripravi hrane, in niti največji kuharski mojster se ne brani pomočnika. »Najprej delo, potem jelo,« se glasi star slovenski pregovor, in če bomo kuhali in jedli v dvoje ali troje, bo obred hranjenja zabaven. Kot naročeno za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi.

Revija Maja

Pita s pršutom in paradižnikom

Sestavine za 4 osebe:
1 zavoj testa za pite
180 g pršuta
330 g rikote
sol, poper
½ žličke limonine lupine
1 kg paradižnika
4 žličke olivnega olja
1 žlica sesekljanega drobnjaka
2 žlici sesekljane bazilike

Preberite tudi: Ledene rezine lubenice za osvežitev. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo razvaljamo in položimo v pekač, obložen s papirjem za peko. Nanj položimo še en list papirja in obtežimo z rešetko. Pečemo 15 minut.

2. Rešetko odstranimo in vrhnji slog papirja prav tako. Testo obložimo s pršutom in vrnemo pito v pečico za 15 minut. Vzamemo iz pečice in iz pekača. Počakamo 10 minut, da se testo malce ohladi.

3. V skledi zmešamo rikoto, sol, poper in limonino lupino. Z žlico odmerimo mešanico na testo v kupčkih. Razmažemo po testu.

4. Paradižnik narežemo na rezine in jih položimo na testo. Solimo, pokapljamo z oljem in potresemo z drobnjakom in baziliko. Narežemo na kose in ponudimo.