Pita s pršutom in paradižnikom
Sestavine za 4 osebe:
1 zavoj testa za pite
180 g pršuta
330 g rikote
sol, poper
½ žličke limonine lupine
1 kg paradižnika
4 žličke olivnega olja
1 žlica sesekljanega drobnjaka
2 žlici sesekljane bazilike
Preberite tudi: Ledene rezine lubenice za osvežitev. Kliknite TUKAJ!
Priprava:

Njena.si
Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina
1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo razvaljamo in položimo v pekač, obložen s papirjem za peko. Nanj položimo še en list papirja in obtežimo z rešetko. Pečemo 15 minut.
2. Rešetko odstranimo in vrhnji slog papirja prav tako. Testo obložimo s pršutom in vrnemo pito v pečico za 15 minut. Vzamemo iz pečice in iz pekača. Počakamo 10 minut, da se testo malce ohladi.
3. V skledi zmešamo rikoto, sol, poper in limonino lupino. Z žlico odmerimo mešanico na testo v kupčkih. Razmažemo po testu.
4. Paradižnik narežemo na rezine in jih položimo na testo. Solimo, pokapljamo z oljem in potresemo z drobnjakom in baziliko. Narežemo na kose in ponudimo.