Piščanec v omaki
Sestavine za 4 osebe:
1 piščanec
2 žlici olja
2 čebuli
4 stroki česna
14 črnih oliv
100 ml suhega belega vina
900 g paradižnika
500 ml čiste kokošje juhe
3 ščepci žafrana
1 mlada čebula
sol, poper
Preberite tudi: Ledene rezine lubenice za osvežitev. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Piščanca narežemo na osem kosov. Solimo in popramo.
2. V lonec nalijemo olje in na hitro popražimo kose mesa (4-5 minut). Obrnemo in pečemo še 3 minute. Meso vzamemo iz lonca.
3. Na olju popražimo rezine čebule in pretlačen česen. Dodamo olive, zalijemo z vinom in kuhljamo toliko časa, da polovica tekočine povre.
4. Prihranimo štiri paradižnike in vsakega narežemo na šest kosov. Preostale paradižnike pa zmečkamo v roki in stresemo v lonec. Zalijemo z juho in zavremo. V lonec vrnemo kose mesa in kuhljamo pol ure.
5. Občasno premešamo in zadnjih 5 minut kuhanja dodamo še prihranjen paradižnik in žafran. Po okusu začinimo in ponudimo s kruhom ali rižem.