Zanimivosti

Polnjene paprike za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi

M. S., Maja
23. 7. 2018, 11.01
Deli članek:

Če bomo kuhali in jedli v dvoje ali troje, bo obred hranjenja zabaven. Kot naročeno za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi.

Revija Maja

Polnjene paprike

Sestavine za 3 osebe:
300 g mletega mesa
3 rumene paprike
120 g sladkega krompirja
1 čebula
1 kos ingverja
60 g graha
1 korenček
3 žlice karijeve paste
1 pest sveže mete
3 žlica mangovega čatnija
25 g masla
2 lista listnatega testa
semena črne kumine
olivno olje

Za česnov jogurt:
150 g jogurta
1 strok česna
1 brizg limoninega soka
sol, poper

Preberite tudi: Sladka jagodna pica s sladoledom za sladokusce. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Papriko po dolgem razpolovimo, odstranimo semena, polovičke položimo na dno pekača. Namažemo jih z oljem in pečemo 10 minut.

3. Čebulo olupimo, naribamo in ožamemo. Ingver olupimo in naribamo. Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na koščke. Meto sesekljamo.

4. Meso v ponvi na olju popražimo. Dodamo čebulo, ingver in nastrgano korenje. Vmešamo mangov čatni in karijevo pasto, kuhljamo še 3 minute Dodamo grah, krompir in meto in dobro premešamo.

5. Z mesom napolnimo polovičke paprike. Testo namažemo z maslom in narežemo na šest kvadratov. Rahlo zmečkane kose testa položimo na polovičke paprik in potresemo s semeni črne kumine.

6. Paprike damo v pečico za 10 do 15 minut, da se testo hrustljavo zapeče.

7. Za omako zmešamo olupljen in pretlačen česen z jogurtom, limoninim sokom, soljo in poprom. Ponudimo s papriko.