Polnjene paprike
Sestavine za 3 osebe:
300 g mletega mesa
3 rumene paprike
120 g sladkega krompirja
1 čebula
1 kos ingverja
60 g graha
1 korenček
3 žlice karijeve paste
1 pest sveže mete
3 žlica mangovega čatnija
25 g masla
2 lista listnatega testa
semena črne kumine
olivno olje
Za česnov jogurt:
150 g jogurta
1 strok česna
1 brizg limoninega soka
sol, poper
Preberite tudi: Sladka jagodna pica s sladoledom za sladokusce. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. Papriko po dolgem razpolovimo, odstranimo semena, polovičke položimo na dno pekača. Namažemo jih z oljem in pečemo 10 minut.
3. Čebulo olupimo, naribamo in ožamemo. Ingver olupimo in naribamo. Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na koščke. Meto sesekljamo.
4. Meso v ponvi na olju popražimo. Dodamo čebulo, ingver in nastrgano korenje. Vmešamo mangov čatni in karijevo pasto, kuhljamo še 3 minute Dodamo grah, krompir in meto in dobro premešamo.
5. Z mesom napolnimo polovičke paprike. Testo namažemo z maslom in narežemo na šest kvadratov. Rahlo zmečkane kose testa položimo na polovičke paprik in potresemo s semeni črne kumine.
6. Paprike damo v pečico za 10 do 15 minut, da se testo hrustljavo zapeče.
7. Za omako zmešamo olupljen in pretlačen česen z jogurtom, limoninim sokom, soljo in poprom. Ponudimo s papriko.