Bezgov tiramisu z mandlji
40 minut + 5 ur za ohlajanje
Sestavine za 4 osebe:
8 žlic bezgovega sirupa
3 žlice sladkorja
2 jajci
250 g kremnega sira (npr. maskarpone)
200 g kisle smetane
ščepec soli
150 ml jabolčnega soka
150 g otroških piškotov
50 g mandljev (narezanih na lističe)
50 g bele čokolade
Preberite tudi: Ledene rezine lubenice za osvežitev. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake mešamo z dvema žlicama bezgovega sirupa nad vodno kopeljo (temperature 75-85 stopinj), da dobimo kremasto zmes. Potem posodo z mešanico prestavimo v posodo z ledeno vodo, stepamo, in ko se zmes ohladi, dodamo kremni sir, kislo smetano in tri žlice bezgovega sirupa.
2. Beljaka stepamo s ščepcem soli in dvema žlicama sladkorja v čvrst sneg. Dodamo ga kremi in jo shranimo na hladno.
3. Jabolčni sok segrejemo in mu dodamo tri žlice bezgovega sirupa. Polovico piškotov zložimo v štiri kozarce in jih pokapljamo s polovico soka. Na piškote odmerimo polovico kreme. Še enkrat ponovimo in tiramisu za pet ur postavimo v hladilnik.
4. Mandlje karameliziramo v ponvi z žlico sladkorja in stresemo v naoljen pekač, da se ohladijo.
5. Čokolado narežemo na ostružke, jih potresemo po tiramisuju in dodamo še mandlje.