Zanimivosti

Ledene rezine lubenice za osvežitev

M. S., Maja
22. 7. 2018, 16.01
Deli članek:

Za vse, ki v teh dneh hrepenijo po osvežitvi bo naš današnji recept kot nalašč. Danes se sladkamo z ledenimi rezinami lubenice.

Revija Maja

Ledene rezine lubenice

25 minut + 6 ur za ohlajanje

Sestavine za 8 oseb:
180 ml soka lubenice
2 žlici limetinega soka
120 ml medu
ščepec soli
3 jajca
110 g masla
240 ml sladke smetane za stepanje

Za posip:
8 grahamovih krekerjev
2 žlici medu
4 žlice topljenega masla
ščepec soli
8 koščkov lubenice
listki bazilike

Preberite tudi: Poletno sladkanje z malinami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Sok lubenice in limete, med in sol zmešamo v loncu, dodamo razžvrkljana jajca. Postavimo na štedilnik in segrevamo, dodamo na koščke narezano maslo. Ves čas mešamo, da se zmes zgosti in začne prijemati na kuhalnico.

2. Odstavimo in precedimo, postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

3. Medtem pripravimo posip. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Krekerje zmeljemo v mešalniku v drobtine. Dodamo med, sol in maslo in mešamo toliko časa, da dobimo strukturo, podobno mokri mivki.

4. Kvadraten pekač (stranica 20 cm) obložimo s papirjem za peko. Nanj stresemo piškotno testo in ga rahlo potlačimo ob dno pekača. Za 10 minut postavimo pekač v pečico. Počakamo, da se zmes popolnoma ohladi.

5. Smetano stepemo. Narahlo jo vmešamo v hladno maso z lubenico. Vlijemo v pekač, poravnamo in za 4 do 6 ur postavimo v zamrzovalnik.

6. Zmrzlino narežemo na osem rezin in jih okrasimo z listki bazilike in koščki lubenice. Takoj postrežemo.

Kako pripravimo sok?

Lubenici odstranimo semena, narežemo jo na koščke in ukašimo. Kašo precedimo in sok je pripravljen.