Za 8 porcij
Priprava:25 minut
Hlajenje: nekaj ur ali čez noč
Sestavine:
2 jajci (rumenjak in beljak ločimo) * 50 g sladkorja v prahu * 250 g sirčka maskarpone * 150 ml sladke smetane * 125 ml vermuta * 175 g biskvitnih piškotov * 400 g olupljenih ter na kockice narezanih breskev in nektarin * 50 g hrustljavih mandljevih piškotov.
Priprava:
V skledi mešamo rumenjaka in polovico sladkorja, da dobimo svetlo, gosto kremo (od 3 do 4 minute z električnim mešalnikom). V drugi skledi razmešamo maskarpone, dodamo smetano in premešamo. Dodamo rumenjakovo zmes in vse skupaj mešamo, da dobimo gladko, enotno kremo. Iz beljakov stepemo sneg, nato dodamo preostali sladkor v prahu in stepamo, da je sneg čvrst in sijoč. Tretjino sladkega snega zamešamo v kremo. Dodamo preostali sneg in na rahlo premešamo. Pripravimo večjo stekleno skledo ali posamične kozarce oziroma desertne skodelice. V globok krožnik nalijemo vermut. Vanj pomočimo po nekaj piškotov hkrati, da se navlažijo, ne pa napijejo. (Če nalagamo piškote v kozarce, jih pred namakanjem razlomimo na koščke.) Z navlaženimi piškoti obložimo dno sklede (kozarca). Na piškote naložimo plast sesekljanih breskev in marelic (polovico pripravljene mešanice). Na sadno plast naložimo kremo (polovico), na vrh pa potresemo zdrobljene mandljeve piškote (polovico). Ponovimo zaporedje plasti, na vrhu naj bo krema, mandljeve piškote pa prihranimo. Pokrito sladico postavimo čez noč v hladilnik. Naslednji dan jo posujemo s preostalimi nadrobljenimi mandljevimi piškoti, okrasimo s kockicami sadja in postrežemo.