Za 8 porcij
Čas priprave: od 20 do 30 minut in najmanj 4 ure zamrzovanja
Sestavine: plošča doma spečenega ali kupljenega biskvita * 8 velikih sladkih poljubčkov * 500 ml goste kisle smetane (creme fraiche) * kozarček limonine kreme * poletno jagodičje za okrasitev.
Priprava:
Dno tortnega modela s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Na papirnato podlago zložimo 1 cm debele rezine biskvita, vmesne prostore med rezinami zapolnimo z majhnimi koščki biskvita. Namesto biskvita lahko uporabimo tudi biskvitne (otroške) piškote. Beljakove poljubčke nalomimo na večje koščke in damo v skledo. Dodamo kislo smetano in premešamo. Po žlicah naložimo menjaje smetano s poljubčki in limonino kremo na biskvit v modelu. Ne zmešamo, ampak poravnamo z lopatko, nato pa udarimo z dnom modela ob mizo, da se vmesni prostori v zmesi zapolnijo. Model postavimo za najmanj 4 ure v zamrzovalnik. Iz zamrzovalnika vzamemo torto približno 20 minut, preden nameravamo postreči s sladico. Okrasimo jo s svežim jagodičjem, razrežemo in postrežemo.