Zanimivosti

Danes za kosilo zeleni fritati z blitvo

M. K.
12. 7. 2018, 11.00
Deli članek:

Zelo priročno, kadar je treba obogatiti otroške obroke.

Revija Zeleni Raj

Za 4 osebe potrebujemo:

 jajce

50 g moke

sol, muškatni orešček

2 pesti mladih listov blitve

1,25 dl mleka

maslo

Priprava:

- V posodi gladko zmešamo jajce, mleko, moko, sol, muškatni orešček v testo za palačinke in ga pustimo 10 minut počivati na delovnem pultu, sicer, dlje, v hladilniku.

 Liste blitve oplaknemo. V lonec nalijemo vodo in jo zavremo.

 - V krop stresemo blitvine liste, jih minuto blanširamo, napol ohladimo in na deski z nožem zelo na drobno narežemo ali v sekljalniku sesekljamo. Vmešamo jih v testo za palačinke.

- V ponvi na maščobi spečemo dve ali tri malo debelejše palačinke/omlete.

- Pečene zvijemo in vsako prečno narežemo na ozke trakove.

- Ponudimo jih kot jušni vložek v ogreti bistri goveji juhi.

 Koristen nasvet: Pečene fritate narežemo na manjše kose in posušimo v gospodinjskem etažnem sušilniku za sadje ali v ohlajajoči se pečici. Povsem suhe shranimo za pozneje.

Preberite tudi: Pivo kot ojačevalec okusa pri kuhanju: rižota z gobami in pivom. Kliknite TUKAJ!