Za 4 osebe potrebujemo:
jajce
50 g moke
sol, muškatni orešček
2 pesti mladih listov blitve
1,25 dl mleka
maslo
Priprava:
- V posodi gladko zmešamo jajce, mleko, moko, sol, muškatni orešček v testo za palačinke in ga pustimo 10 minut počivati na delovnem pultu, sicer, dlje, v hladilniku.
Liste blitve oplaknemo. V lonec nalijemo vodo in jo zavremo.
- V krop stresemo blitvine liste, jih minuto blanširamo, napol ohladimo in na deski z nožem zelo na drobno narežemo ali v sekljalniku sesekljamo. Vmešamo jih v testo za palačinke.
- V ponvi na maščobi spečemo dve ali tri malo debelejše palačinke/omlete.
- Pečene zvijemo in vsako prečno narežemo na ozke trakove.
- Ponudimo jih kot jušni vložek v ogreti bistri goveji juhi.
Koristen nasvet: Pečene fritate narežemo na manjše kose in posušimo v gospodinjskem etažnem sušilniku za sadje ali v ohlajajoči se pečici. Povsem suhe shranimo za pozneje.