Zanimivosti

Pečemo na žaru: bučkini zvitki s kozjim sirom

M. S.
7. 7. 2018, 13.00
Deli članek:

Hitra, enostavna ter izjemno okusna jed, ki pride pogosto prav tudi za najbolj nepričakovane lačne obiske.

Profimedia
Bučkini zvitki s kozjim sirom

Sestavine za 4 osebe:

½ šopka drobnjaka

2 bučki

sol

200 g mladega kozjega sira

100 g ajvarja

2 žlici olivnega olja

Priprava:

1. Drobnjak narežemo na 2 cm dolge koščke. Bučki umijemo, osušimo in z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove. Položimo jih na papirnato brisačo, solimo in pet minut pustimo.

2. Sir narežemo na dolge palčke. Rezine bučk zložimo po dve ali tri skupaj, da dobimo 16 zvitkov.

3. Vsak zvitek namažemo z ajvarjem in obložimo s palčko sira. Zvijemo v zvitek in učvrstimo z zobotrebcem.

4. Zvitke položimo v aluminijasto posodo, pokapljamo z oljem in na vroči rešetki pečemo od pet do osem minut. Potresemo z drobnjakom in ponudimo.

Preberite tudi: Poletna kosila s skuto. Kliknite TUKAJ!