Palačinke z arašidovim maslom in nutelo
»Kuham že od zelo mladih let,« pravi eden naših bolj priljubljenih stand up komikov Rok Bohinc. Ko je kot otrok gledal neko kuharsko oddajo, je babici dejal, da bi to lahko počel tudi sam, se spominja. Od takrat je preizkusil že veliko receptov, zna pripraviti tako čevapčiče kot pad thai ali chilli con carne, a najraje se še vedno loti povsem preproste jedi – palačink. »Vem, da jed ni nič posebnega, a zame je priprava palačink izredno seksi.« Način, na katerega jih pripravlja, je delil tudi z bralci Zvezd.
Sestavine:
jajce
sol
mleko
moka
olje
arašidovo maslo, nutela ali marmelada (po želji)
Priprava:
»Kar moraš narediti, je, da v posodo razbiješ en jajček, ga malo posoliš, potem pa zraven naliješ malo mlekca in dodaš malo mokce, vzameš metlico … potem pa 'šplundraš'. In to počneš toliko časa, da v masi ni nobene grudice več. Ko je masa pripravljena, vzameš ponvico ali palačinkopekač, segreješ malo oljčka in v razgreto ponvico vliješ maso. Ko je palačinka že skoraj pripravljena, jo vržeš v zrak, da se zavrti enkrat … dvakrat … mogoče celo trikrat. A pazi, da ti ne pade na tla, kajti če ti palačinka pade na tla … moraš pa še enkrat 'šplundrat'. (smeh) Na palačinke nato lahko namažeš sadni ali čokoladni namaz, odvisno od želja, osebno pa priporočam kombinacijo arašidovega masla in nutele. Zdaj pa moram nehati, ker sem postal lačen!«