Mini rabarbarine pite s snežno kapico
70 min
Sestavine za 6 do 8 pit:
Za testo:
250 g masla
150 g moke
2 žlici vode
2 žlici sladkorja v prahu
1 žlička vaniljinega sladkorja
Za nadev:
400 g rabarbare
45 g sladkorja
Za snežno kapo:
3 beljaki
180 g sladkorja
Priprava:
1. Hitro zgnetemo sestavine za testo. Oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za pol ure.
2. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
3. Rabarbaro očistimo in narežemo na koščke. Skupaj v sladkorjem vremo v vodi dve minuti. Odcedimo.
4. Testo razdelimo na toliko delov, kolikor imamo pekačev, in ga vstavimo vanje. Naložimo rabarbaro in za 10 do 15 minut mini pite postavimo v pečico.
5. Medtem beljake in sladkor stresemo v skledo nad parno kopeljo. Stepamo, dokler temperatura beljakov ne doseže 50 do 65 stopinj. Vsi kristali sladkorja morajo biti stopljeni, kar preverimo tako, da med prsti pomencamo nekaj mase. Potem prestavimo mešanico v skledo in stepamo še nekaj časa, da dobimo puhast sneg.
6. Sneg nadevamo v dresirno vrečko in nabrizgamo na pite. Z ročnim gorilnikom karameliziramo površino in pite postrežemo s sladoledom.