Hrustljavi beluši s paradižnikovo salso
60 minut
Sestavine za 4 osebe:
500 g belušev
sol, poper
1 šopek kreše
200 g svežega mladega sira
1 zavoj listnatega testa
1 jajce
Za salso:
500 g zrelih paradižnikov
1 rdeča čebula
1 rdeč feferon
nekaj vejic peteršilja
5 žlic olivnega olja
sol, poper
Priprava:
1. Beluše stresemo za dve do štiri minute v vrelo slano vodo. Potem jih potopimo v ledeno vodo in odložimo na papirnato kuhinjsko brisačo.
2. Krešo narežemo in zmešamo z mladim sirom, solimo, popramo.
3. Testo razvaljamo, namažemo s svežim sirom, narežemo na trakove in spiralno zavijemo okrog belušev.
4. Jajce razžvrkljamo, s tem namažemo palčke in potresemo s poprom.
5. Palčke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, od 20 do 25 minut.
6. Ponudimo s paradižnikovo salso, ki jo pripravimo tako, da paradižnike na drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in prav tako sesekljamo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Zmešamo paradižnik, čebulo, feferon, sesekljan peteršilj in olje, solimo in popramo.