Kvinojina nabodala
60 min
Sestavine za 4 osebe:
200 g kvinoje
1 konzerva (425 ml) čičerike
4 žlice olivnega olja
2 rdeči čebuli
½ zelene paprike
1 žlica limoninega soka
sol, poper
1 rdeč feferon
1 žlica sladkorja
500 g pasiranega paradižnika
1 žlica svežega sesekljanega majarona
Priprava:

Njena.si
Bi plačali 5000 € za 'odklenitev' bančnega računa?
1. Kvinojo prelijemo s 300 ml vrele vode. Čičeriko splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo, ukašimo jo z žlico olja.
2. Čebulo olupimo, papriki odstranimo semena. Oboje sesekljamo.
3. Kvinojo, čičerikin pire, papriko in eno sesekljano čebulo zgnetemo v čvrsto maso, ki smo ji dodali limonin sok, sol in poper.
4. Iz mase oblikujemo 24 kroglic, ki jih nanizamo na lesena nabodala. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in premažemo z dvema žlicama olja.
5. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 25 do 30 minut. Vmes obrnemo.