Testene košarice z rikoto in peso
25 min
Sestavine za 4 osebe:
4 listi listnatega testa
4 kuhane rdeče pese
3 žlice rikote
1 žlička sesekljanega drobnjaka
1 ščepec origana
50 g nastrganega parmezana
1 jajce
20 g stopljenega masla
morska sol, poper
olivno olje
Priprava:

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Olupljeno kuhano rdečo peso narežemo na koščke.
2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo razgrnemo oziroma razvaljamo.
3. V skledi zmešamo koščke pese, rikoto, jajce, drobnjak, origano in polovico parmezana. Solimo, popramo.
4. Štiri majhne modele za pito namažemo z maslom. Razgrnjene liste testa namažemo z maslom in prepognemo. Položimo jih v modele.
5. Na testo odmerimo nadev in potresemo s parmezanom. Pite položimo v pečico za 10 do 12 minut. Pečene pite pokapljamo z olivnim oljem in jih pustimo kar v modelčkih.