Zanimivosti

Piknik brez mesa in ognja

Revija Maja
3. 6. 2018, 16.01
Posodobljeno: 4. 6. 2018, 08.05
Deli članek:

Za dober piknik ne potrebujemo vroče rešetke, ne čevapčičev. Dovolj je že odeja, ki jo razgrnemo na travniku, in košara, polna dobrot. Vanjo zložimo doma pripravljene jedi, ki teknejo tudi hladne.

Revija Maja

Zelenjavni zvitki

20 min

Sestavine za 4 osebe:
3 žlice olja
1 majhna kumara
1 rdeča paprika
4 paradižniki
2 mladi čebuli
2 avokada
2 žlici limetinega soka
1 žlica balzamičnega kisa
2 pesti kalčkov rdeče redkvice
4 listi ledenke
8 metinih lističev
8 lističev bazilike
4 tortilje
morska sol, poper

Priprava:

1. Kumaro olupimo in po dolgem razpolovimo. Odstranimo semena in kumaro z lupilnikom za zelenjavo nastrgamo na dolge trakove.

2. Papriko umijemo, razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo na tanke trakove.

3. Tudi paradižnik in mladi čebuli narežemo na tanke trakove.

4. Avokadu odstranimo koščico, olupimo in meso narežemo na koščke. Pokapljamo jih z limetinim sokom in balzamičnim kisom, dodamo olje in ukašimo v pire. Solimo, popramo.

5. Kalčke splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Liste ledenke in zelišč prav tako splaknemo in odložimo na kuhinjsko brisačo.

6. Tortilje namažemo z avokadovim pirejem, obložimo z listi solate in zelišči, dodamo trakove zelenjave in potresemo s kalčki.

7. Tortilje zvijemo v zvitke, prerežemo in zavijemo v pergamentni papir. Prevežemo z vrvico.

Majin nasvet

Zvitke pokonci, tesno drugega ob drugem, zložimo v pločevinasto posodo s pokrovom ali pa v plastično posodo, ki se zapre »na klik«.

Preberite tudi: Takšnih jajčevcev s paradižnikom najbrž še niste jedli. Kliknite TUKAJ!