Zelenjavni zvitki
20 min
Sestavine za 4 osebe:
3 žlice olja
1 majhna kumara
1 rdeča paprika
4 paradižniki
2 mladi čebuli
2 avokada
2 žlici limetinega soka
1 žlica balzamičnega kisa
2 pesti kalčkov rdeče redkvice
4 listi ledenke
8 metinih lističev
8 lističev bazilike
4 tortilje
morska sol, poper
Priprava:
1. Kumaro olupimo in po dolgem razpolovimo. Odstranimo semena in kumaro z lupilnikom za zelenjavo nastrgamo na dolge trakove.
2. Papriko umijemo, razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo na tanke trakove.

Njena.si
Bi plačali 5000 € za 'odklenitev' bančnega računa?
3. Tudi paradižnik in mladi čebuli narežemo na tanke trakove.
4. Avokadu odstranimo koščico, olupimo in meso narežemo na koščke. Pokapljamo jih z limetinim sokom in balzamičnim kisom, dodamo olje in ukašimo v pire. Solimo, popramo.
5. Kalčke splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Liste ledenke in zelišč prav tako splaknemo in odložimo na kuhinjsko brisačo.
6. Tortilje namažemo z avokadovim pirejem, obložimo z listi solate in zelišči, dodamo trakove zelenjave in potresemo s kalčki.
7. Tortilje zvijemo v zvitke, prerežemo in zavijemo v pergamentni papir. Prevežemo z vrvico.
Majin nasvet
Zvitke pokonci, tesno drugega ob drugem, zložimo v pločevinasto posodo s pokrovom ali pa v plastično posodo, ki se zapre »na klik«.