Zanimivosti

Konec tedna si privoščite najboljše

Revije Maja
3. 6. 2018, 11.01
Deli članek:

Danes bomo pripravili okusne zrezke z aromatično skuto, poleg pa bomo postregli čudovito, nasitno sezonsko prilogo, ob kateri ne boste pogrešali krompirja. Za sladico si privoščimo palačinke. Pozabite na kupljene namaze – v našem receptu jih bomo dopolnili z malinami.

arhiv revije maja
Bučke s fižolom

Puranji zrezki s skuto

Osebe: 4
Pečenje: 10 minut

Sestavine:
peteršilj 
drobnjak 
maslo 
100 g skute
sol, poper
4 puranji zrezki

Priprava:

1. Peteršilj in drobnjak operemo in sesekljamo.

2. V posodici zmešamo skuto, peteršilj, drobnjak, žličko masla, sol in poper.

3. Puranje zrezke operemo, osušimo in v vsakega zarežemo žepek. Rahlo posolimo.

4. Žepke napolnimo s skuto in zapremo z zobotrebci.

5. V ponvi segrejemo maslo in na njem popečemo polnjene puranje zrezke. Na vsaki strani jih pečemo približno pet minut.

Dreamstime
Puranji zrezki s skuto

Polnjene bučke s fižolom

Osebe: 4
Pečenje: 25 minut

Sestavine:
2 dolgi in bolj debeli bučki
1 pločevinka drobnega belega fižola
1 čebula
1 večji korenček
1 rumena paprika
4 žlice olja
sol in poper
1 zvrhana žlička začimbnega posipa ali 1 jušna kocka
1 žlica sesekljanega peteršilja
3 žlice nastrganega parmezana

Priprava:

1. Bučke po dolžini prerežemo in izdolbemo. Čebulo, korenček, papriko in čvrsto meso bučke narežemo na kockice. Fižol stresemo v cedilo, ga dobro splaknemo in odcedimo.

2. V posodi segrejemo tri žlice olja, dodamo zrezano zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni ter se druga zelenjava malo zmehča. Nato solimo in popramo, dodamo odcejen fižol, prilijemo nekaj žlic vode, dodamo malo začimbnega posipa ali nadrobljene jušne kocke, premešamo in pokrito dušimo deset minut. Nazadnje dodamo peteršilj in žlico parmezana.

3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Bučke položimo v primerno velik pekač, ki smo ga naoljili, vsako posebej najprej potresemo s parmezanom, nato damo vanjo še nadev. V pekač pazljivo nalijemo 3 dl vrele vode, ki smo jo pomešali s preostalim začimbnim posipom ali z jušno kocko. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.

arhiv revije Maja
Palačinke s kislo smetano in malinami

Palačinke s kislo smetano in malinami

Osebe: 4
Priprava: 20 minut 

Sestavine:
8 palačink
150 g malin
1 lonček čvrste kisle smetane
1 do 2 žlici sladkorja v prahu

Priprava:

1. Nekaj celih malin prihranimo za okras, preostale damo v skledico, potresemo s sladkorjem v prahu, premešamo in pustimo stati najmanj 15 minut. Nato jih odcedimo in previdno zmešamo s kislo smetano. Sirup, ki se je nabral na dnu skledice, prihranimo.

2. Palačinke napolnimo s kislo smetano z malinami in jih zvijemo. Okrasimo jih s celimi malinami in pokapljamo z malinovim sirupom.

Preberite tudi: Jeleno Aščić pretresla smrt v družini, za pol leta na bolniško. Kliknite TUKAJ!