Ragu s svinjino
Sestavine za 4 osebe:
4 žlice olja
800 g svinjine
3 paprike (različnih barv)
100 g čatnija iz rdeče čebule
500 g paradižnikove omake z baziliko
Za čebulni čatni:
8 rdečih čebul
1 rdeč feferon
2 lovorova lista
25 ml olivnega olja
200 g rjavega sladkorja
150 ml balzamičnega kisa
150 ml rdečega vinskega kisa
Priprava:
1. Meso narežemo na manjše koščke. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na trakove.
2. V ponvi segrejemo olje in popečemo koščke mesa. Dodamo papriko in pražimo še nekaj minut.

Reporter.si
Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?
3. Dodamo čebulni čatni in zalijemo s paradižnikom. Kuhljamo 10 minut.
4. Postrežemo s kremnim krompirjevim pirejem.
Priprava čatnija:
1. Čebule olupimo in jih narežemo na tanke rezine. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Oboje stresemo v ponev skupaj z lovorom in oljem. Kuhljamo 20 minut.
2. Ko čebula potemni in postane lepljiva, dodamo sladkor in kisa ter kuhljamo še pol ure, da dobimo gost temen čatni.
3. Čatni naložimo v steklene kozarce in počakamo, da se ohladi. Kozarce zapremo in jih shranimo v hladen in temen prostor. Najboljše je, če počakamo kakšen mesec, da čatni razvije pravi okus.