Zanimivosti

Pikantni šparglji s kozicami za vrhunsko kosilo

M. S., Maja
29. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Za vse ljubitelje pikantne hrane danes pripravljamo šparglje s kozicami.

Revija Maja

Šparglji s kozicami

Sestavine za 4 osebe:
750 g špargljev
400 g kozic
1 rdeč feferon
1 kozarec rdečega pesta
5 žlic olja
1 žlica limetinega soka
sol, poper

Priprava:

1. Špargljem odstranimo olesenele dele in narežemo na 5 cm dolge koščke. Kozice osušimo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Zmešamo ga s pestom.

2. V ponvi segrejemo dve žlici olja in na njem popražimo kozice.

3. Na preostalih treh žlicah olja popečemo šparglje, solimo, popramo, dodamo limetin sok. Dodamo pesto in v pokriti posodi dušimo tri minute. Dodamo še kozice in dušimo dve minuti. Solimo, popramo.

Preberite tudi: Naj vas ohladijo kislo-sladke rabarbarine lučke. Kliknite TUKAJ!