Zelenjavni kari v kokosovi omaki
Sestavine za 4 osebe:
250 g kitajskega zelja
2 rdeči papriki
2 bučki
1 jajčevec
2 korenčka
2 čebuli
1 šopek mlade čebule
2 žlici avokadovega olja
100 g svežih kalčkov
250 ml kokosovega mleka
150 ml zelenjavne juhe
25 g sojinih kosmičev
kari v prahu
kumina
kurkuma
koriander
morska sol, poper
Priprava:

Njena.si
Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina
1. Kitajsko zelje, papriko, bučko, jajčevec in korenje umijemo, očistimo in narežemo na grižljaje.
2. Čebulo olupimo in narežemo na obročke, mlado čebulo pa na 4 cm dolge koščke. Oboje popražimo na olju. Dodamo še vso zelenjavo in pražimo nekaj minut.
3. Kokosovo mleko zmešamo z juho, dodamo sojine kosmiče in ukašimo. S tem zalijemo zelenjavo in nekaj minut kuhljamo.
4. Začinimo s karijem, kurkumo, koriandrom in kumino. Solimo, popramo.