Zelenjavni kari v kokosovi omaki
Sestavine za 4 osebe:
250 g kitajskega zelja
2 rdeči papriki
2 bučki
1 jajčevec
2 korenčka
2 čebuli
1 šopek mlade čebule
2 žlici avokadovega olja
100 g svežih kalčkov
250 ml kokosovega mleka
150 ml zelenjavne juhe
25 g sojinih kosmičev
kari v prahu
kumina
kurkuma
koriander
morska sol, poper
Priprava:
1. Kitajsko zelje, papriko, bučko, jajčevec in korenje umijemo, očistimo in narežemo na grižljaje.
2. Čebulo olupimo in narežemo na obročke, mlado čebulo pa na 4 cm dolge koščke. Oboje popražimo na olju. Dodamo še vso zelenjavo in pražimo nekaj minut.
3. Kokosovo mleko zmešamo z juho, dodamo sojine kosmiče in ukašimo. S tem zalijemo zelenjavo in nekaj minut kuhljamo.
4. Začinimo s karijem, kurkumo, koriandrom in kumino. Solimo, popramo.