Beluši s sezamom in avokadovo salso
Sestavine za 4 osebe:
1 kilogram belušev
1 mango
1 avokado
1 rdeča čebula
1 rdeč feferon
4 žlice limetinega soka
1 žlička sladkorja
sol
3 vejice sveže mete
1 žlica sezamovega olja
2 žlici sončničnega olja
2 žlici praženih sezamovih semen
Priprava:
Beluše ostrgamo in jim odstranimo trd oleseneli del. Odložimo jih na krožnik in pokrijemo z mokro krpo.
Čebulo olupimo, feferonu odstranimo semena. Mango olupimo in odstranimo koščico.

Ekipa
Valentinov Groove v Cityparku: sejem »vinilk«, DJ nastopi in nagradna igra
Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo meso.
Mango, avokado, čebulo in feferon na drobno sesekljamo. Mešanico zmešamo s tremi žlicami limetinega soka, ščepcem sladkorja in soljo. Meto osmukamo in lističe na drobno zrežemo, dodamo salsi.
V ponvi segrejemo sezamovo in sončnično olje ter deset minut pražimo beluše. Solimo.
Nazadnje beluše potresemo s sladkorjem, rahlo karameliziramo in pokapljamo z žlico limetinega soka. Dodamo sezam in premešamo.
Beluše ponudimo s salso.