Zanimivosti

Beluši s sezamom in avokadovo salso

M. S., Bodi zdrava
21. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Beluš je predvsem delikatesna poslastica, nekateri pa ga cenijo tudi zaradi njegovega ugodnega vpliva na prebavo, saj vsebuje dosti vlaknin. Danes jih za vse ljubitelje te zelenjave pripravljamo s sezamom in avokadom.

Revija Bodi zdrava

Beluši s sezamom in avokadovo salso

Sestavine za 4 osebe:
1 kilogram belušev
1 mango
1 avokado
1 rdeča čebula
1 rdeč feferon
4 žlice limetinega soka
1 žlička sladkorja
sol
3 vejice sveže mete
1 žlica sezamovega olja
2 žlici sončničnega olja
2 žlici praženih sezamovih semen

Priprava:

Beluše ostrgamo in jim odstranimo trd oleseneli del. Odložimo jih na krožnik in pokrijemo z mokro krpo.

Čebulo olupimo, feferonu odstranimo semena. Mango olupimo in odstranimo koščico.

Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo meso.

Mango, avokado, čebulo in feferon na drobno sesekljamo. Mešanico zmešamo s tremi žlicami limetinega soka, ščepcem sladkorja in soljo. Meto osmukamo in lističe na drobno zrežemo, dodamo salsi.

V ponvi segrejemo sezamovo in sončnično olje ter deset minut pražimo beluše. Solimo.

Nazadnje beluše potresemo s sladkorjem, rahlo karameliziramo in pokapljamo z žlico limetinega soka. Dodamo sezam in premešamo.

Beluše ponudimo s salso.

Preberite tudi: Hrustljavo pečen krompir. Kliknite TUKAJ!