Jagodni tiramisu
20 min
Sestavine za 8 oseb:
750 g jagod
10 lističev želatine
250 g sira maskarpone
1 žlička vaniljeve esence
80 g sladkorja
400 ml sladke smetane
10 žlic mandljevega likerja
14 otroških piškotov
Priprava:

Reporter.si
Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?
1. Jagode očistimo, narežemo na četrtine in ukašimo. Želatino namočimo v mrzli vodi za 10 minut.
2. Maskarpone zmešamo s sladkorjem in vaniljevo esenco. Dodamo stepeno smetano.
3. Želatino ožamemo, raztopimo z malo jagodne kaše in potem vmešamo k jagodam.
4. Polovico smetanove kreme naložimo v manjši pekač. Piškote namočimo v liker in jih položimo na kremo. Na piškote odmerimo dve tretjini jagodne kaše in nanjo spet smetanovo kremo.
5. Na vrh polijemo preostalo jagodno kašo in čez noč shranimo v hladilniku.