Zanimivosti

Posladkajte se z jagodno zmrzlino

M. S., Maja
9. 5. 2018, 16.01
Deli članek:

Vsebujejo veliko vitamina C in železa ter so izjemno priljubljena sestavina sladic. Danes zato za vse ljubitelje jagod pripravljamo jagodno zmrzlino.

Revija Maja

Jagodna zmrzlina

Sestavine za 6 oseb:
300 g jagod
4 beljaki
5 žlic mineralne vode brez mehurčkov
200 g sladkorja
sol
350 g sladke smetane

Priprava:
1. Jagode očistimo in ukašimo. Pretlačimo jih skozi cedilo in kašo zlijemo v ponev. Segrevamo.

2. V drugo posodo stresemo sladkor in mu dodamo štiri žlice vode. Kuhamo toliko časa, da dobimo gost sirup. Kdaj je sirup dovolj gost, nam pove preizkus z zobotrebcem. Kapljico kanemo v hladno vodo in nataknemo na zobotrebec. Če s prsti lahko oblikujemo elastično kroglico, je sirup dovolj gost.

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

3. Beljake stepemo s soljo v čvrst sneg. Med mešanjem z električnimi metlicami (nizka hitrost) sneg dodamo sladkornemu sirupu.

4. Dodamo še jagodno kašo in stepeno smetano.

5. Zmes vlijemo v kalup, ki smo ga na zunanji strani obložili s trakom iz trdega papirja. Najbolje je, če ga na notranji strani obložimo s folijo. Trak naj sega 5 cm nad kalup. Za štiri do pet ur postavimo v zamrzovalnik.

6. Preden zmrzlino ponudimo, odstranimo papir in sladico okrasimo s smetano in jagodami.

Preberite tudi: Rabarbara na zalogo. Kliknite TUKAJ!