Žafranova rižota s paradižnikom in telečjimi ruladami
Sestavine za 4 osebe:
250 g riža za rižoto
1 čebula
1 strok česna
4 žlice olivnega olja
100 ml belega vina
sol, poper
6 rezin pršuta
3 žlice sesekljanih pinjol
250 g češnjevih paradižnikov
30 g nastrganega parmezana
žafranove nitke
700 ml vroče kokošje juhe
6 telečjih zrezkov (po 80 g)
5 žlic sesekljanega peteršilja
50 g v olju vloženih sušenih paradižnikov
40 g masla
Priprava:
1. V juho dodamo nekaj žafranovih nitk. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Popražimo ju na dveh žlicah olja. Dodamo riž, popražimo in zalijemo s 50 ml vina in nekaj juhe.

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
2. Kuhljamo in ves čas mešamo ter zalivamo z juho. Riž je kuhan približno v 15 do 20 minutah.
3. Zrezke solimo, popramo in vsakega obložimo z rezino pršuta. Zmešamo tri žlice peteršilja in pinjole, položimo na zrezke, zvijemo v rulade in jih učvrstimo z zobotrebci.
4. Rulade spečemo na olju, zalijemo s preostalim vinom in od 8 do 10 minut kuhljamo v pokriti posodi.
5. Posušene paradižnike narežemo na trakove, češnjeve paradižnike razpolovimo.
6. Maslo, parmezan, obe vrsti paradižnikov in peteršilj vmešamo v kuhano rižoto. Rulade razpolovimo in položimo na rižoto.