Beljakovinski kruh s poširanim jajcem, špinačo in kremnim sirom
Sestavine za 4 osebe:
4 rezine kruha
4 jajca
50 ml belega vinskega kisa
1 čebula
nekaj masla
250 g mlade špinače
ščepec muškatnega oreščka
200 g šunke
250 g svežega kremnega sira
Priprava:
1. Rezine kruha na hitro popečemo v ponvi, v katero smo skromno odmerili malce olja.
2. Čebulo olupimo in sesekljamo ter popražimo na maslu. Dodamo špinačo, solimo, potresemo z muškatnim oreščkom.
3. Dvema litroma vode dodamo kis in zavremo. Jajca ubijemo v skodelico. S penovko jih posamično dajemo v vrelo vodo. Lonec z vodo odstavimo in jajce še 4 minute pustimo v vreli vodi.
4. Postrežemo rezino kruha, rezino šunke, sir s špinačo in poširano jajce.