Hrustljava zloženka (30 min)
Sestavine za 10 rezin:
450 g kokosove maščobe
1 ščepec soli
½ žličke mletih nageljnovih žbic
2 žlički cimeta
1 žlička mletega kardamoma
½ žličke mletega zvezdastega janeža
1 strok vanilje
4 jajca
90 g čokolade v prahu
200 g sladkorja v prahu
8 ovsenih ploščic s čokolado
Priprava:

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Kokosovo maščobo segrejemo in ji dodamo začimbe. Zmešamo jajca, čokolado v prahu in sladkor v prahu ter masi dodamo malce ohlajeno kokosovo maščobo.
2. Pravokoten pekač (20 cm) splaknemo z mrzlo vodo in obložimo s folijo. Ovsene ploščice po dolgem prerežemo na pol. V pekač zlijemo čokoladno zmes, sledi plast ovsenih ploščic in tako nadaljujemo, da porabimo vse sestavine. Pekač postavimo vsaj za tri ure na hladno.
3. Zloženko vzamemo iz pekača, potresemo z zdrobljenimi kosmiči in narežemo na rezine.
Majin nasvet:
Okus čokolade okrepimo s ščepcem soli.