Sočna čokoladna torta (40 min)
Sestavine:
300 g masla
4 žlice kakava v prahu
150 g sladkorja
250 g moke
1 žlička pecilnega praška
sol
2 jajci
150 g kisle smetane
60 ml mleka
200 g temne čokolade
sladkorne biserne kroglice za okras
Priprava:

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Maslo (200 g), kakav in 200 ml vode med mešanjem zavremo. Odstavimo in počakamo 10 minut, da se ohladi.
2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V skledi zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek in ščepec soli. Zmešamo jajci s kislo smetano in s kakavovo mešanico iz prve točke prilijemo k moki.
3. Vlijemo v manjši okrogel pekač in pečemo pol ure.
4. Za preliv zmešamo preostalo maslo in mleko. Zavremo in vmešamo koščke čokolade. S tem prelijemo ohlajeno torto. Ko se preliv strdi, torto potresemo z bisernimi kroglicami.