Če želite letos presenetiti z drugačnimi, a kljub temu odličnimi in še bolj zdravimi krofi, vam v nadaljevanju predstavljamo recept za pripravo presnih krofov. Preizkusite!
Sestavine za testo
Za pripravo krhkega testa za štiri krofe boste potrebovali pol skodelice mandljeve moke, skodelico in četrt kokosa, ščepec soli, 3 jedilne žlice medu, ščepec vanilje v prahu, 2 jedilni žlici kakavovega masla.
Sestavine za marmelado
Za štiri krofe boste potrebovali četrt skodelice zamrznjenih ali svežih malin, jedilno žlico medu in jedilno žlico semen čije.
Sestavine za glazuro
Ti krofki bodo nekoliko drugačni, saj bodo imeli namesto sladkornega posipa zdravo glazuro. Potrebujete 3/4 skodelice indijskih oreščkov (pred uporabo jih namočite za najmanj 3 ure), 3/4 skodelice kokosovega mesa ali indijske oreščke, pol skodelice kokosove vode, 2 jedilni žlici medu, ščepec vanilje, ščepec soli in četrt skodelice kokosovega masla.
V mešalnik vsujte mandljevo moko, kokos, sol in zmešajte, v maso postopoma dodajajte med in vaniljo ter mešajte tako dolgo, da dobite enotno maso oziroma testo. Razdelite na štiri enake dele.
Nato zmeljite maline, semena čije in med, dokler ne dobite enotne zmesi – marmelade. Postavite jo v hladilnik za 30 minut.
Del testa razdelite na tretjine. Vzemite tretjino, preostali dve tretjini pa oblikujte v žogo in v sredini s prstom rahlo potisnite navzdol. V vdolbino dajte žlico marmelade. Prvo tretjino testa sploščite v krog, ki bo dovolj velik za pokrivanje malinovega nadeva. Položite čez nadev in robove nežno potisnite navzdol. Ponovite s preostalimi hlebčki in postavite v hladilnik.
Za pripravo glazure zmeljite indijske oreščke, kokos, kokosovo vodo, med, vaniljo in sol, da nastane gladka krema. Na koncu dodajte kokosovo olje. Prelijte v skledo in postavite v zamrzovalnik za 45 minut. S strnjeno glazuro po želji okrasite krofe.