Sarma s svežim zeljem
Sestavine za 4 osebe:
1 zeljna glava
400 g mletega govejega mesa
1 jajce
2 žlici drobtin
3 vejice svežega timijana
1 strok česna
3 korenčki
1 čebula
200 ml paradižnikove mezge
2 majhni pločevinki olupljenih paradižnikov
3 žlice sesekljanega peteršilja
3 žlice olivnega olja
poper
Priprava:
1. Izberemo najlepše in največje zeljne liste, jim odrežemo trdi stržen in liste 5 minut blanširamo v vreli slani vodi. Položimo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo, osušimo.

Zanimivosti
Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025
2. Meso zmešamo z jajcem, drobtinami, sesekljanim timijanom, sesekljanim česnom. Solimo, popramo.
3. Nadev odmerimo na razgrnjene liste in oblikujemo zvitke.
4. Za omako olupimo in sesekljamo čebulo ter jo popražimo na olju. Dodamo na kocke zrezano korenje, paradižnikovo mezgo in grobo sesekljane paradižnike. Solimo, popramo.
5. Omako zlijemo v pekač, vanj položimo zvitke in pečemo pol ure na 170 stopinjah. Pečene zvitke potresemo s peteršiljem.