Bučni rjavčki
Potrebujete:
100 gramov kock buče (narezana na kocke, na primer muškatna buča)
220 gramov kuverture (ali grenke jedilne čokolade)
170 gramov masla
200 gramov sladkorja
4 jajca
100 gramov lešnikov (nasekljanih)
125 gramov moke
1 noževo konico pecilnega praška
maslo (za praženje)
sladkor v prahu (za posipanje)
100 mililitrov vode
Priprava:
Na maslu popražimo bučo, narezano na kocke. Zalijemo s sto mililitri vode in kuhamo, dokler buča ni mehka. Odcedimo in pretlačimo. Čokolado in maslo narežemo na koščke ter ju v posodi na zelo nizki temperaturi stopimo. Penasto zmešamo jajca in sladkor, nato počasi umešamo zmes čokolade in masla v bučni pire. Na koncu umešamo še lešnike, moko in pecilni prašek. Na pekač položimo papir za peko. Zmes damo na pekač in jo s slaščičarsko kartico zgladimo. Pečemo jo v predhodno ogreti pečici na 170 stopinjah Celzija 20–25 minut. Rjavčke ohladimo in narežemo na manjše kocke, posipamo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.