Zanimivosti

Juha z zelenim stročjim fižolom

Maja Poljšak, Maja
27. 8. 2017, 09.00
Deli članek:

Veliko zelenjave, na žlico in hitro!

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 čebula
  • 250 g zelenega stročjega fižola (svežega ali zamrznjenega)
  • 1 vejica šetraja
  • 250 g krompirja
  • 200 g korenčka
  • 2 žlici olja
  • 2 posodici čiste zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

  1. Čebulo olupimo in sesekljamo. Fižol očistimo in narežemo na koščke. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Korenje ostrgamo in narežemo na kockice.
  2. V posodi na olju najprej popražimo čebulo, dodamo kocke krompirja, fižol in korenje ter še malo popražimo. Nato prilijemo liter vroče vode, dodamo vejico šetraja in čisto jušno osnovo, zavremo in kuhamo približno 15 minut, da se fižol skuha. Nazadnje šetraj odstranimo, juho potresemo s peteršiljem in postrežemo.