Sestavine za 4 osebe za solato:
- 250 ml zelenjavne juhe
- 250 g kuskusa
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 100 g kumare
- 2 paradižnika
- 1 šopek peteršilja
- 50 ml limoninega soka
- 50 ml olivnega olja
- ½ žličke kumine
- sol, poper
Za ribo:
- 4 orade (po 250 g)
- limonin sok
- morska sol, poper
- sveža zelišča (npr. timijan, origano)
- 1 bio limona
- 2 žlici olivnega olja
- Priprava:
- Juho zavremo, vmešamo kuskus in počakamo 10 minut.
- Papriki prerežemo, odstranimo semena in narežemo na koščke. Tudi kumaro in paradižnik sesekljamo na koščke. Vse zmešamo s kuskusom.
- Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Limonin sok in olivno olje zmešamo s kumino in zelišči, solimo, popramo. Dodamo kuskusu in počakamo, da se okusi prepojijo.
- Orade z vseh strani, tudi znotraj, splaknemo z vodo. Osušimo in na vrhu kožo narežemo. Pokapljamo z limoninim sokom, solimo, popramo in natremo z zelišči.
- Limono narežemo na rezine in jih vstavimo v trebuh orad. Ribe pečemo na žaru 15 minut in vmes večkrat obrnemo. Postrežemo s solato iz kuskusa in po želji z jogurtom z meto.