Sestavine za 4 osebe:
- 200 g mešanice neoluščenega in črnega divjega riža
- 400 g brokolija
- 200 g zelenega stročjega fižola
- 5 žlic olivnega olja
- 1 l čiste zelenjavne juhe
- 200 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- 1 šopek krebuljice
- 1 žlica zmletih mandljev (ali lešnikov)
- 2 žlici nastrganega parmezana
- sol in sveže mleti poper
- 100 g papricirane španske klobase chorizo
Priprava:
- Brokoli očistimo in razdelimo na cvetke. Stročji fižol očistimo in narežemo. V posodi na žlici olja popražimo riž, prilijemo vročo zelenjavno juho in pokrito kuhamo od 15 do 20 minut, nato dodamo brokoli, fižol in grah ter kuhamo še 10 minut.
- Krebuljico sesekljamo, zmešamo z mandlji, s parmezanom in tremi žlicami olja, solimo in popramo, da dobimo nekakšen pesto. Chorizo narežemo in v ponvi nažlici olja popečemo. Nazadnje rižoti primešamo pesto s krebuljico in popečeno klobaso chorizo.