Zanimivosti

Rižota z zeleno zelenjavo in pikantno klobaso

Maja Poljšak, Maja
17. 8. 2017, 15.00
Deli članek:

V poletnih mesecih uporabljamo še več paradižnika, paprike, stročjega fižola in druge sveže zelenjave.

Sestavine za 4 osebe:

  • 200 g mešanice neoluščenega in črnega divjega riža
  • 400 g brokolija
  • 200 g zelenega stročjega fižola
  • 5 žlic olivnega olja
  • 1 l čiste zelenjavne juhe
  • 200 g graha (svežega ali zamrznjenega)
  • 1 šopek krebuljice
  • 1 žlica zmletih mandljev (ali lešnikov)
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • sol in sveže mleti poper
  • 100 g papricirane španske klobase chorizo
Mercator Srcnasoseska_foto Aleksandar Domitrica6

Njena.si

Srčna soseska povezala Slovenijo: 150.000 evrov donacij podeljenih 20 prostovoljnim društvom

Priprava:

  1. Brokoli očistimo in razdelimo na cvetke. Stročji fižol očistimo in narežemo. V posodi na žlici olja popražimo riž, prilijemo vročo zelenjavno juho in pokrito kuhamo od 15 do 20 minut, nato dodamo brokoli, fižol in grah ter kuhamo še 10 minut.
  2. Krebuljico sesekljamo, zmešamo z mandlji, s parmezanom in tremi žlicami olja, solimo in popramo, da dobimo nekakšen pesto. Chorizo narežemo in v ponvi nažlici olja popečemo. Nazadnje rižoti primešamo pesto s krebuljico in popečeno klobaso chorizo.