Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 10 minut
Sestavine:
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 korenček
- 120 g očiščenih gob šitake
- 100 g kalčkov
- 2 mladi čebuli
- košček svežega ingverja
- 1 strok česna
- pest mešanice različnih solatnih listov
- sojina omaka
- 3 jajca
- 1 žlica sončničnega olja.
Jajca stepemo z žlico olja in ščepcem soli. Očistimo zelenjavo: korenček drobno nastrgamo, gobe (brez betov) narežemo na tanke lističe, mlado čebulo narežemo na tanke pramene, ingver drobno nastrgamo, česen stremo ali drobno sesekljamo. V voku segrejemo žlico olja ter pražimo korenček in gobe dve minuti oziroma toliko časa, da se mešanica že nekoliko zmehča. Dodamo čebulo, kalčke, česen in ingver. Mešamo in pražimo še do dve minuti, toliko, da so kalčki delno prosojni. Začinimo s sojino omako in ohladimo. Zelenjavo lahko pripravimo že štiri ure vnaprej. Palačinke: v srednje veliki ponvi segrejemo malo olja, toliko, da se dno namasti, odvečno olje nato odlijemo v skodelico. V ponev zlijemo malo stepenega jajca, ponev pa takoj nagibamo na vse strani, da nastane tanka in enakomerna jajčna palačinka. Po eni strani jo pečemo 30 sekund, nato jo z lopatko obrnemo in pečemo še 10 sekund z druge strani. Palačinko pustimo, da zdrsne iz ponve na krožnik, prekrit s kosom papirja za peko. Postopek peke palačink ponovimo. Skupno spečemo šest tankih palačink. Tudi palačinke lahko spečemo že nekaj ur vnaprej, vsako palačinko prerežemo na polovico. Polovice obložimo z ohlajeno zelenjavo in solatnimi listi. Zvijemo zavitke. Lahko jih ponudimo hladne ali pa jih na hitro pogrejemo v mikrovalovni pečici.