Tako se poleg odličnih toastov, testenin s tunino in palačink zelo rad loti polentine pice po receptu, s katerim ga je nekoč, ko je od kosila ostalo nekaj polente, seznanil oče. »Zakaj je ta jed posebna? Ker lahko ob taki pici spijete kozarec belega vina, ki se k navadni pici ne poda najbolje,« pravi Žiga. »Preprosta, poceni in družabna jed, ki vam bo polepšala večer.«
Sestavine:
- polenta
- paradižnikova omaka
- sir
- šunka (po želji)
- origano
- rožmarin
Zanimivosti
Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem
Priprava:
Svežo ali ne več kot nekaj ur staro polento (oblika ni pomembna, lahko so manjše picete ali po obliki pekača) popecite v olju, da otrdi. Postavite jo v pekač na papir za peko, da se polenta ne zapeče, in nanjo nanesite paradižnikovo omako. Žiga nato svetuje, da na pripravljeno polentino podlago nanesete vse, kar običajno jeste na svoji najljubši pici – njegov predlog je prava italijanska burrata, kuhan pršut, artičoke in gobice. Posujte z origanom in po želji dodajte rožmarin. Vse skupaj pecite 45 minut na 230 stopinjah Celzija.