Zanimivosti

Kuhamo z … glasbenikom Žigom Rustjo

L.P., Zvezde
30. 7. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kantavtorju Žigu Rustji vihtenje kuhalnice ni tuje.

Tako se poleg odličnih toastov, testenin s tunino in palačink zelo rad loti polentine pice po receptu, s katerim ga je nekoč, ko je od kosila ostalo nekaj polente, seznanil oče. »Zakaj je ta jed posebna? Ker lahko ob taki pici spijete kozarec belega vina, ki se k navadni pici ne poda najbolje,« pravi Žiga. »Preprosta, poceni in družabna jed, ki vam bo polepšala večer.«

Sestavine:

  • polenta
  • paradižnikova omaka
  • sir
  • šunka (po želji)
  • origano
  • rožmarin
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava:

Svežo ali ne več kot nekaj ur staro polento (oblika ni pomembna, lahko so manjše picete ali po obliki pekača) popecite v olju, da otrdi. Postavite jo v pekač na papir za peko, da se polenta ne zapeče, in nanjo nanesite paradižnikovo omako. Žiga nato svetuje, da na pripravljeno polentino podlago nanesete vse, kar običajno jeste na svoji najljubši pici – njegov predlog je prava italijanska burrata, kuhan pršut, artičoke in gobice. Posujte z origanom in po želji dodajte rožmarin. Vse skupaj pecite 45 minut na 230 stopinjah Celzija.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja