Zanimivosti

Topla solata s parmezanovimi kruhki

Maja Poljšak, Maja
29. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mali češnjevi paradižniki so med sestavinami skoraj vseh poletnih jedi.

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g bučk
  • 2 rdeči in 2 rumeni mini papriki
  • 150 g šampinjonov
  • 2 manjši rdeči čebuli
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol in poper
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 2 vršička rožmarina
  • 40 g nastrganega parmezana
  • 8 kosov polnozrnatega opečenca
  • 50 g listov mlade špinače
  • 2 ali 3 žlice belega vinskega kisa
  • 2 žlički tekočega medu
gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 225 stopinj. Zelenjavo očistimo, bučke narežemo na koleščke, paprike na trakove, čebulo na rezine, gobe očistimo in prepolovimo. Vse stresemo v pekač, pokapljamo z oljem, solimo in popramo ter dobro premešamo. V ogreti pečici pečemo 15 minut.
  2. Paradižnike umijemo in jih narežemo na četrtine, rožmarinove listke osmukamo in sesekljamo ter dodamo zelenjavi v pečici in pečemo še 5 minut. Nato vse stresemo v skledo in pustimo, da se malo ohladi.
  3. Rezine opečenca zložimo na rešetko, potresemo z nastrganim parmezanom in v pečici pečemo 5 minut, da se zlato in hrustljavo zapeče. Solati nazadnje dodamo oprano in dobro odcejeno špinačo, na kose nalomljene kruhke in vse pokapljamo z mešanico kisa in medu.