Sestavine za 4 osebe:
- 400 g bučk
- 2 rdeči in 2 rumeni mini papriki
- 150 g šampinjonov
- 2 manjši rdeči čebuli
- 5 žlic olivnega olja
- sol in poper
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 2 vršička rožmarina
- 40 g nastrganega parmezana
- 8 kosov polnozrnatega opečenca
- 50 g listov mlade špinače
- 2 ali 3 žlice belega vinskega kisa
- 2 žlički tekočega medu
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 225 stopinj. Zelenjavo očistimo, bučke narežemo na koleščke, paprike na trakove, čebulo na rezine, gobe očistimo in prepolovimo. Vse stresemo v pekač, pokapljamo z oljem, solimo in popramo ter dobro premešamo. V ogreti pečici pečemo 15 minut.
- Paradižnike umijemo in jih narežemo na četrtine, rožmarinove listke osmukamo in sesekljamo ter dodamo zelenjavi v pečici in pečemo še 5 minut. Nato vse stresemo v skledo in pustimo, da se malo ohladi.
- Rezine opečenca zložimo na rešetko, potresemo z nastrganim parmezanom in v pečici pečemo 5 minut, da se zlato in hrustljavo zapeče. Solati nazadnje dodamo oprano in dobro odcejeno špinačo, na kose nalomljene kruhke in vse pokapljamo z mešanico kisa in medu.