Zanimivosti

Kruhki z nabodalci in s sirovim namazom

Maja Poljšak, Maja
28. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Če si na pikniku zaželimo kaj drugega, kot klasiko: čevapčiče in pleskavice!

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g svinjskega fileja
  • 250 g moke
  • 1/2 kocke kvasa
  • 100 g ementalca
  • 2 žlici jogurta
  • 1,5 žlice kokosove maščobe ali masla
  • 1/2 žlice sladkorja
  • sol in poper
  • 1/2 šopka redkvic z zelenjem
  • 1/2 šopka drobnjaka
  • 100 g zmehčanega masla
  • 1 žlička ostre gorčice
  • 1 žlica svetlega piva
  • 5 srednje velikih paradižnikov
  • 1,5 žlice olivnega olja
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava:

  1. Moko presejemo v skledo, dodamo nadrobljen kvas, 110 ml mlačne vode, pol žlice sladkorja in zamesimo testo. Skledo pokrijemo in pustimo počivati 10 minut. Ko kvas naraste, primešamo nariban sir, jogurt, kokosovo maščobo in žličko soli, gnetemo štiri minute, skledo znova pokrijemo in pustimo počivati eno uro.
  2. Redkvice umijemo in osušimo ter jih skupaj z zelenjem sesekljamo. Drobnjak na drobno zrežemo, oboje zmešamo z zmehčanim maslom, solimo in popramo. Paradižnike umijemo in osušimo, pokapljamo s pol žlice olivnega olja in posolimo. File narežemo na 2 do 3 cm velike kocke, natremo s soljo in pokapljamo z žlico olja ter nabodemo na štiri lesena nabodalca.
  3. Na žaru ali v pečici pod vklopljenim žarom spečemo nabodalca in paradižnike. Iz vzhajanega testa oblikujemo štiri enako velike hlebčke in jih zvaljamo na debelino 0,5 do 1 cm ter jih na žaru po vsaki strani pečemo od 3 do 4 minute.
  4. Nazadnje na vsak kruhek damo po eno nabodalce in zraven ponudimo maslo z redkvicami in drobnjakom.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja