Sestavine za 6 oseb:
- 800 g krompirja za kuhanje
- 4 veliki paradižniki
- 2 jajčevca
- 500 g mletega mesa (govejega ali mešanega)
- sol in poper
- 2 mladi čebulici
- 1 strok česna
- 5 žlic olja
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata (iz tube)
- 500 ml pasiranega paradižnika
- 1 žlica sesekljanega timijana, bazilike in peteršilja
- 150 ml kisle smetane
- 75 g nastrganega parmezana
Priprava:
- Krompir olupimo, narežemo na ploščice in v vreli slani vodi kuhamo toliko časa, da je kuhan, vendar še čvrst. Jajčevca narežemo na 1/2 cm debele koleščke, položimo na papirnate brisače in posolimo.
- Čebulo in česen olupimo, sesekljamo in v ponvi na dveh žlicah olja popražimo, dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi. Dodamo paradižnikov koncentrat, razredčimo s 50 ml tople vode, prilijemo pasiran paradižnik, solimo in popramo ter dodamo sesekljana zelišča.
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Odcejene rezine jajčevca v ponvi na olju postopoma po obeh straneh popečemo. V naoljen pekač zložimo krompir, nanj damo meso, na vrh pa zložimo popečene koleščke jajčevca in koleščke paradižnika.
- Vse premažemo s kislo smetano in potresemo s parmezanom. Nato pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 40 do 50 minut.