Zanimivosti

Pečeni jajčevci z gobami in sirom

Maja Poljšak, Maja
26. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Polnjena zelenjava, naj bo surova, kuhana ali pečena, je vedno okusna in celo na videz zelo privlačna.

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 podolgovata jajčevca
  • 250 g šampinjonov
  • 50 g na kockice narezanega pršuta
  • 1 manjša čebula
  • 4 žlice olja
  • 2 jajci
  • 2 zvrhani žlici parmezana
  • sol in poper
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 250 ml čiste zelenjavne ali kokošje juhe (lahko iz kocke)

Priprava:

  1. Jajčevca po dolžini prerežemo, z ostrim nožkom in žličko izdolbemo sredico, nato čolničke iz jajčevcev v vreli slani vodi kuhamo 3 minute in jih dobro odcedimo. Primerno velik pekač namažemo z žlico olja in vanj zložimo čolničke iz jajčevcev.
  2. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Izdolbeno sredico jajčevcev zrežemo na kockice. V posodi na olju najprej popražimo čebulo, ko postekleni, dodamo šampinjone in kockice jajčevca ter pražimo, da se vse zmehča in tekočina povre. Nato dodamo kockice pršuta, še malo popražimo, po okusu solimo in popramo ter odstavimo.
  3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ohlajenemu nadevu primešamo stepeni jajci, parmezan in peteršilj. Z nadevom napolnimo čolničke iz jajčevcev, na dno pekača nalijemo juho, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.