Zanimivosti

Pečeni jajčevci z gobami in sirom

Maja Poljšak, Maja
26. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Polnjena zelenjava, naj bo surova, kuhana ali pečena, je vedno okusna in celo na videz zelo privlačna.

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 podolgovata jajčevca
  • 250 g šampinjonov
  • 50 g na kockice narezanega pršuta
  • 1 manjša čebula
  • 4 žlice olja
  • 2 jajci
  • 2 zvrhani žlici parmezana
  • sol in poper
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 250 ml čiste zelenjavne ali kokošje juhe (lahko iz kocke)
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava:

  1. Jajčevca po dolžini prerežemo, z ostrim nožkom in žličko izdolbemo sredico, nato čolničke iz jajčevcev v vreli slani vodi kuhamo 3 minute in jih dobro odcedimo. Primerno velik pekač namažemo z žlico olja in vanj zložimo čolničke iz jajčevcev.
  2. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Izdolbeno sredico jajčevcev zrežemo na kockice. V posodi na olju najprej popražimo čebulo, ko postekleni, dodamo šampinjone in kockice jajčevca ter pražimo, da se vse zmehča in tekočina povre. Nato dodamo kockice pršuta, še malo popražimo, po okusu solimo in popramo ter odstavimo.
  3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ohlajenemu nadevu primešamo stepeni jajci, parmezan in peteršilj. Z nadevom napolnimo čolničke iz jajčevcev, na dno pekača nalijemo juho, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja