Zanimivosti

Strjenka z malinami in kokosom

Zvonka Labernik, Ženska
24. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Aromatični, nežni plodovi malin so kot nalašč za pripravo strjenk, saj plodov ni treba toplotno obdelovati.

Da bo sladica privlačnega videza in še okusnejša, maline kombiniramo s kokosovim mlekom.

Sestavine za malinov žele:

  • 300 g razpecljanih malin,
  • 10 g želatine v prahu,
  • 700 ml vode,
  • 50 ml malinovega sirupa,
  • 50 g sladkorja,
  • 1 žlička kokosovega olja,
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

za kokosov žele:

  • 10 g želatine v prahu,
  • 5 žlic vode,
  • 150 ml kokosovega mleka,
  • 50 ml kokosove smetane,
  • 100 g sladkorja,
  • ½ čajne žličke vaniljevega izvlečka,
  • 250 ml navadnega jogurta.

Priprava:

  1. Za malinov žele želatino zmešamo s 5 žlicami vode in jo pustimo, da nabrekne.
  2. V kozici zmešamo malinov sirup, preostalo vodo in sladkor ter zavremo. Še vroči tekočini dodamo nabreklo želatino in mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi.
  3. Model za strjenke namastimo s kokosovim oljem in po dnu razporedimo maline. Prelijemo jih z mešanico malinovca in želatine ter za 2 uri postavimo v hladilnik, da se popolnoma strdi.
  4. Za kokosov žele želatino zmešamo s 5 žlicami vode in jo pustimo, da nabrekne.
  5. Kokosovo mleko in smetano, sladkor in vaniljev sladkor segrejemo skoraj do vretja, nato primešamo nabreklo želatino. Ko se zmes ohladi, z njo prelijemo malinov žele in vse skupaj spet postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.
  6. Preden strjenko postrežemo, jo stresemo iz modela, okrasimo z malinami in razrežemo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost