Da bo sladica privlačnega videza in še okusnejša, maline kombiniramo s kokosovim mlekom.
Sestavine za malinov žele:
- 300 g razpecljanih malin,
- 10 g želatine v prahu,
- 700 ml vode,
- 50 ml malinovega sirupa,
- 50 g sladkorja,
- 1 žlička kokosovega olja,
za kokosov žele:
- 10 g želatine v prahu,
- 5 žlic vode,
- 150 ml kokosovega mleka,
- 50 ml kokosove smetane,
- 100 g sladkorja,
- ½ čajne žličke vaniljevega izvlečka,
- 250 ml navadnega jogurta.
Priprava:
- Za malinov žele želatino zmešamo s 5 žlicami vode in jo pustimo, da nabrekne.
- V kozici zmešamo malinov sirup, preostalo vodo in sladkor ter zavremo. Še vroči tekočini dodamo nabreklo želatino in mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi.
- Model za strjenke namastimo s kokosovim oljem in po dnu razporedimo maline. Prelijemo jih z mešanico malinovca in želatine ter za 2 uri postavimo v hladilnik, da se popolnoma strdi.
- Za kokosov žele želatino zmešamo s 5 žlicami vode in jo pustimo, da nabrekne.
- Kokosovo mleko in smetano, sladkor in vaniljev sladkor segrejemo skoraj do vretja, nato primešamo nabreklo želatino. Ko se zmes ohladi, z njo prelijemo malinov žele in vse skupaj spet postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.
- Preden strjenko postrežemo, jo stresemo iz modela, okrasimo z malinami in razrežemo.