Zanimivosti

Pečene bučke z mesom in grahom

Maja Poljšak, Maja
25. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Bučke v paradižnikovi omaki postrežemo s kuhanim krompirjem ali krompirjevim pirejem.

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 okrogle bučke
  • 400 g mletega mesa (govejega ali mešanega)
  • 1 drobna čebula
  • 1 manjši korenček
  • 1/2 stebla belušne zelene
  • 1/2 skodelice graha (svežega ali zamrznjenega)
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica masla ali margarine
  • 250 ml pasiranega paradižnika
  • sol in poper
  • 1 jajce
  • 2 žlici nastrganega parmezana
PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Priprava:

  1. Čebulo, korenček in belušno zeleno na drobno sesekljamo. V posodi na olju med mešanjem pražimo narezano zelenjavo in meso. Ko se meso razdrobi in spremeni barvo, dodamo grah, solimo in popramo. Pražimo še nekaj minut, nato prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 15 minut.
  2. Bučke v vreli vodi kuhamo 3 minute, nato jim odrežemo vrh s pecljem in jih z žličko izdolbemo, da dobimo skledice. Primerno veliko posodo namažemo z maslom, vanjo nalijemo pasiran paradižnik, solimo in popramo.
  3. Ko se mesni nadev malo ohladi, mu primešamo stepeno jajce in parmezan. Bučke napolnimo z nadevom, jih zložimo v posodo in pokrijemo s pokrovčki. Prilijemo 150 ml vroče vode in pokrito kuhamo približno 35 minut.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja