Zanimivosti

Nadevane goveje ruladice

Zvonka Labernik, Ženska
22. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Te goveje ruladice niso le privlačne na pogled, ampak so zaradi dodatka zelenjave tudi zelo sočne.

Okus bodo obogatili tudi sir, slanina in dišavnice. Za njihovo pripravo bosta kot nalašč mladi korenček in sočna kolerabica, ki ju v tem času leta ni težko dobiti.

hipno-diploma, hipnoza

Njena.si

Inina zgodba: to je recept za njeno popolno preobrazbo

Sestavine (za 4 osebe):

  • 4 tanki, podolgovati goveji zrezki (približno 600 g),
  • 1 žlička soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • za noževo konico nastrganega muškatnega oreščka,
  • 2 žlički olivnega olja,
  • 2 mlada korenčka,
  • 1 manjša olupljena zelena kolerabica,
  • 50 g sira (na primer gavda, trapist, edamec),
  • 4 rezine prekajene slanine,
  • 1 očiščena mlada čebulica z zelenjem,
  • 2 sesekljana stroka česna,
  • 4 listki sveže bazilike,
  • 1 vejica timijana,
  • 2 žlici gorčice,
  • 1 žlica svinjske masti,
  • 150 ml suhega belega vina,
  • 1 žlica paradižnikove mezge,
  • 600 ml goveje juhe,
  • 1 lovorjev list,
  • 1 vejica svežega rožmarina.

Priprava:

  1. Zrezke narahlo potolčemo in jim prerežemo žilice. V skledici zmešamo ½ žličke soli, poper, muškatni orešček in olivno olje ter z mešanico natremo zrezke. Za 1 uro jih postavimo v hladilnik, da se začimbe vpijejo v meso.
  2. Korenček in kolerabico narežemo na tanke palčke, ki naj bodo dolge toliko, kot merijo krajše stranice zrezkov. Nato jih 5 minut kuhamo v vodi, ki smo ji dodali preostalo sol. Odcedimo jih in ohladimo.
  3. Sir, prekajeno slanino in mlado čebulico narežemo na enako velike trakove kot korenček in kolerabico.
  4. Česen, baziliko, timijan in gorčico obdelamo v gladko pasto in z njo premažemo eno stran zrezkov. Na vsakega razporedimo po ¼ zelenjave, sira in slanine, tesno jih zavijemo in spnemo z zobotrebci.
  5. V ponvi segrejemo mast in na njej ruladice zlato rjavo zapečemo z vseh strani.
  6. Posebej zmešamo vino in paradižnikovo mezgo in z mešanico prelijemo zrezke. Ko tekočina povre, prilijemo juho, dodamo lovor in rožmarin ter v pokriti ponvi meso dušimo 1 uro.
  7. Preden ruladice ponudimo, jim odstranimo zobotrebce.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost