Sestavine za 4 osebe:
- 125 g kvinoje
- 400 ml čiste zelenjavne juhe
- 1 rdeča, 1 zelena, 1 rumena paprika
- 1 bučka
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 1 ali 2 stroka česna
- 50 g orehovih jedrc (po želji)
- 4 žlice olivnega olja
- 1 žlica lističev svežega origana
- sol in poper
Priprava:
- Kvinojo v zelenjavni juhi kuhamo približno 20 minut. Medtem umijemo in očistimo zelenjavo ter jo narežemo, česen sesekljamo. Orehova jedrca na grobo nasekljamo in v ponvi brez dodane maščobe malo popečemo.
- V visoki ponvi na olju najprej popečemo papriko in bučko, nato dodamo sesekljan česen, nasekljan origano in na četrtine narezane paradižnike. Solimo in popramo ter dušimo še nekaj minut.
- Kvinojo z vilicami razdrobimo, dodamo zelenjavi, premešamo, da se pregreje, potresemo s popečenimi orehi in takoj postrežemo.