Zanimivosti

Poletna goveja enolončnica

Maja Poljšak, Maja
11. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Če smo res lačni, tudi poleti prija izdatna jed.

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g govejega fileja
  • 350 g korenja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 pretlačen strok česna
  • 1 na drobno zrezan rdeč čili
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata (iz tube)
  • 2 žlici na grobo nasekljane sveže mete
Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Priprava:

  1. Meso zrežemo na 5 cm velike koščke. Korenje olupimo, po dolžini prerežemo in diagonalno narežemo na koščke. Meso solimo in popramo. V posodi segrejemo olje, dodamo meso, mešamo in pražimo pet minut, da meso spremeni barvo in se po vseh straneh popeče.
  2. Meso preložimo na krožnik. V posodo damo čebulo, česen, čili in korenje, mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo cimet in pražimo še minuto. Ko je korenje še malo trdo, dodamo paradižnikov koncentrat, prilijemo 300 ml vrele vode in dobro premešamo.
  3. Od takrat, ko znova zavre, kuhamo še 15 minut, nazadnje dodamo meso in kuhamo še dve minuti. Na koncu potresemo z nasekljano meto in postrežemo z dušenim rižem ali s kuskusom.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost