Zanimivosti

Poletna goveja enolončnica

Maja Poljšak, Maja
11. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Če smo res lačni, tudi poleti prija izdatna jed.

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g govejega fileja
  • 350 g korenja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 pretlačen strok česna
  • 1 na drobno zrezan rdeč čili
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata (iz tube)
  • 2 žlici na grobo nasekljane sveže mete

Priprava:

  1. Meso zrežemo na 5 cm velike koščke. Korenje olupimo, po dolžini prerežemo in diagonalno narežemo na koščke. Meso solimo in popramo. V posodi segrejemo olje, dodamo meso, mešamo in pražimo pet minut, da meso spremeni barvo in se po vseh straneh popeče.
  2. Meso preložimo na krožnik. V posodo damo čebulo, česen, čili in korenje, mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo cimet in pražimo še minuto. Ko je korenje še malo trdo, dodamo paradižnikov koncentrat, prilijemo 300 ml vrele vode in dobro premešamo.
  3. Od takrat, ko znova zavre, kuhamo še 15 minut, nazadnje dodamo meso in kuhamo še dve minuti. Na koncu potresemo z nasekljano meto in postrežemo z dušenim rižem ali s kuskusom.