Sestavine za 6 oseb:
- 200 g moke
- 100 g koruzne moke
- 2 vrečki suhega kvasa
- 1 kavna žlička soli
- 6 žlic olivnega olja
- 500 g brokolija
- 200 g večjih
- šampinjonov
- 100 g mlade koruze (iz pločevinke)
- 200 g na kocke narezanega paradižnika
- 4 žlice pasiranega paradižnika
- 1 ščep popra
- 2 ščepa začimbne mešanice za pico
- 250 g mocarele
- 80 g orehovih jedrc
Priprava:
- V veliki skledi zmešamo obe vrsti moke, kvas in sol, prilijemo 200 ml mlačne vode, dodamo olivno olje in s kavlji mešalnika zgnetemo v testo. Skledo pokrijemo s prozorno folijo in na toplem pustimo vzhajati 40 minut.
- Brokoli očistimo, razdelimo na cvetke in ga v vreli slani vodi kuhamo tri minute. Nato ga splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Koruzo dobro odcedimo. Kockice paradižnika zmešamo s pasiranim paradižnikom, solimo, popramo in začinimo z mešanico za pico. Mocarelo narežemo na rezine.
- Pečico ogrejemo na 225 stopinj. Vzhajano testo pregnetemo, damo na papir za peko, zvaljamo in s papirjem vred položimo na plitev pekač. Testo najprej namažemo s paradižnikovo zmesjo, obložimo z brokolijem, šampinjoni, koruzo in nadrobljenimi orehi, na vrh damo še mocarelo, postavimo v pečico in pečemo od 20 do 25 minut.