Zanimivosti

Koruzna pica z brokolijem in orehi

Maja Poljšak, Maja
10. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ste že slišali za to pico?

Sestavine za 6 oseb:

  • 200 g moke
  • 100 g koruzne moke
  • 2 vrečki suhega kvasa
  • 1 kavna žlička soli
  • 6 žlic olivnega olja
  • 500 g brokolija
  • 200 g večjih
  • šampinjonov
  • 100 g mlade koruze (iz pločevinke)
  • 200 g na kocke narezanega paradižnika
  • 4 žlice pasiranega paradižnika
  • 1 ščep popra
  • 2 ščepa začimbne mešanice za pico
  • 250 g mocarele
  • 80 g orehovih jedrc

Priprava:

  1. V veliki skledi zmešamo obe vrsti moke, kvas in sol, prilijemo 200 ml mlačne vode, dodamo olivno olje in s kavlji mešalnika zgnetemo v testo. Skledo pokrijemo s prozorno folijo in na toplem pustimo vzhajati 40 minut.
  2. Brokoli očistimo, razdelimo na cvetke in ga v vreli slani vodi kuhamo tri minute. Nato ga splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Koruzo dobro odcedimo. Kockice paradižnika zmešamo s pasiranim paradižnikom, solimo, popramo in začinimo z mešanico za pico. Mocarelo narežemo na rezine.
  3. Pečico ogrejemo na 225 stopinj. Vzhajano testo pregnetemo, damo na papir za peko, zvaljamo in s papirjem vred položimo na plitev pekač. Testo najprej namažemo s paradižnikovo zmesjo, obložimo z brokolijem, šampinjoni, koruzo in nadrobljenimi orehi, na vrh damo še mocarelo, postavimo v pečico in pečemo od 20 do 25 minut.